Veel mediators hebben een juridische achtergrond en waarschijnlijk ook last van de historie, die advocaten met zich meedragen. In mijn laatste blog heb ik daar uitgebreid over geschreven. Ook hebben mediators last van het feit dat ze met hun vak bezig willen zijn en het eng vinden om zichzelf te profileren, naar buiten te treden. Er is een bepaalde schroom om naar buiten te treden. Maar veel mediators zijn ook ouder dan 45 jaar. Social media en het omgaan daarmee zit niet in het systeem. Maar je doelgroep zit wel op social media. Hoe ga je die op een snelle, effectieve en goedkope manier bereiken.
Ik ben ervan overtuigd dat social media veel kunnen brengen voor mediators. Je kunt je boodschap namelijk heel persoonlijk en direct brengen. Een website heeft tegenwoordig iedereen. Met social media kun je je doelgroep gericht op het juiste moment met de juiste boodschap bereiken en bijvoorbeeld naar je website halen. Zonder dat daar grote kosten aan verbonden zijn. Op FrankWatching staat een goed artikel over advocaten en social media. De inhoud is ook voor mediators interessant.
Akkoord, ik snap dat het een oerwoud is, Twitter, Snapchat, Google+, LinkedIn, Pinterest, Facebook, Instagram, etc. Maar het loont. Je hebt het sociale netwerk al in huis, dat van jezelf, van collega’s, van je cliënten. En je doelgroep zit de hele dag op social media. Het enige is: gewoon beginnen. Schrijf een blog over een zaak en post die. Ga twitteren. Dat kan nu, vandaag nog. Het kost alleen tijd om die 400 woorden of 140 tekens te schrijven. Goedkopere en effectievere reclame voor je praktijk bestaat niet! Doen!